Over ons

CABAAN
CABAAN

Visie

Elke opdracht is uniek en zo ook elke opdrachtgever. Als ontwerpatelier gaan we graag in dialoog met de gebruikers, de mensen die in het nieuwe project zullen leven en vertoeven. We fungeren als klankbord, destilleren de wensen van de opdrachtgever en projecteren dit binnen een ruimtelijk kader. We gaan op zoek naar een evenwicht tussen droom en realiteit. De consensus wordt architectuur. We zijn eigentijds en eigenwijs, op een zoektocht naar de unieke sfeer en beleving in een hedendaagse context.

Alles kan! Ruimtes hebben grenzen, belevingen zijn grenzeloos. Daag ons uit in het creëren van uw uniek project.

Ontstaan

Cabaan werd officieel opgericht in 2020. Het ontstaan valt echter een tiental jaar terug te dateren. Uit de jarenlange vriendschap, een gedeelde passie voor architectuur en de verschillende vrije samenwerkingen tussen de twee vennoten groeide de goesting om de krachten definitief te bundelen.

Robrecht Bouciqué (1991) studeerde af als master in de architectuur aan de KU Leuven, departement Architectuur Gent. Na zijn studies gaat hij aan de slag bij Coussée-Goris-Huyghe architecten waar hij zijn stage voltooit. Onder het motto ‘back to the roots’ stapt Robrecht over in een samenwerking met BCQ architecten. Tot op vandaag zet Cabaan deze samenwerking verder met de focus op publieke projecten.

Ryan Vanbelleghem (1991) studeerde af als master of architecture in het internationaal traject aan de KU Leuven , departement Architectuur Gent. Na zijn studies gaat hij als freelance designer aan de slag bij verschillende ontwerpbureaus. Hij werkte als interieurarchitect en technisch ontwerper bij Fisheye en HosteVanhee interieuratelier en ontwierp diverse architectuurprojecten bij Meert-Bogaert architecten.