CABAAN – Woning SV 07 Kopie

WONING SV

Bij het hoofdvolume van de woning werden doorheen de jaren verschillende aanbouwen opgetrokken. De zithoek en eetruimte verloren op deze manier het contact met de achterliggende tuin. Een laatste aanbouw om een wasruimte te voorzien blokkeerde deze connectie al helemaal.

Het nieuwe ontwerpvoorstel tracht deze verloren link opnieuw te realiseren. Meer tuincontact en directe lichtinval vormden de basis voor deze rond een centrale patio opgebouwde woning. Naast licht binnenbrengen in de verschillende leefruimtes, zorgen brede raampartijen in de patio voor doorzichten vanuit de bestaande woning tot in de nieuwe uitbreiding.

De verbreding van het perceel achteraan werd benut om de keuken van een ruime berging te voorzien. Bij warm weer kunnen verschillende ramen worden opengezet, binnen- en buitenruimtes vloeien zo in elkaar over.

  • Klant Privé
  • Doel Verbouwen van een woning
  • Plaats Wervik
  • Status Opgeleverd
  • Partners BCQ architecten

Meer projecten

CABAAN – Poolhouse P 06 Kopie (1920×1080)
CABAAN – Icoon Tuinpaviljoen P

TUINPAVILJOEN P

Bij aanvang van dit project werd geopteerd om te werken met een sterke articulatie door middel van portieken. Deze poolhouse biedt alle faciliteiten voor de…
CABAAN Tuinpaviljoen D 03 Kopie (1920×1080)
CABAAN – Icoon Tinpaviljoen D

TUINPAVILJOEN D

Tuinpaviljoen D werd gerealiseerd als annexe van de bestaande woning, een statige villa in jaren ‘70 stijl. Witte muren, donkere ramen, sterke contrasten en duidelijke…
CABAAN Woning LB 01 – (1920×1080)
CABAAN – Icoon Woning LB

WONING LB

De vreemde eend in de bijt, niet omwille van stijl, wel omwille van aanpak. Cabaan stond bij dit project enkel in voor de esthetische vormgeving.…
CABAAN – Woning PB Maquette 04 Kopie
CABAAN – Icoon Woning Nr 133

WONING nr° 133

Deze starterswoning bevindt zich in de dorpskern op wandelafstand van het station. Ze is zeer compact en praktisch opgevat met oog voor detail, licht en…